نرم افزار پیام رسان واتسآپ که از چندی پیش محبوبیت بسیاری در میان کاربران پیدا کردهاست این روزها در کشور هندوستان حسابی دردسرساز شدهاست. به گزارش نشریههای معتبر جهانی دهها نفر در کشور هندوستان به سبب انتشار اخبار جعلی منتشر شده در واتسآپ که در ارتباط با حذف ارگانها و قاچاق کودکان بود کشته شدند. بر اساس گزارشهای منتشر شده در واشنگتن پست شهروندان این کشور در پی نشر اکاذیب در واتسآپ به افرادی که تصور میشد مسئولیت این جرایم را بر عهده دارند حمله کرده و آنها را مورد ضرب و شتم قرار دادند.
در ادامه این مطلب در مجله چارخونه با مشکلات ایجاد شده توسط واتسآپ در کشوری که وسیع ترین تعداد کاربران را به خود اختصاص داده است میپردازیم.
جنجال در نرمافزار پیام رسان واتسآپ
هندوستان بزرگترین مشتری نرم افزار پیام رسان واتسآپ است و بیشترین کاربران را در سطح جهان به خود اختصاص دادهاست. به علاوه بیش از 200 میلیون کاربر فعال این کشور به شدت به اخبار جعلی علاقمند هستند و به آن پر و بال زیادی میبخشند. بسیاری از کاربران این اپلیکیشن که در روستاها ساکن هستند شاید برای نخستین بار است که از تلفن همراه استفاده میکنند و روزانه هزاران هزار خبر را از طریق این اپلیکیشن رد و بدل میکنند.
یکی از استراتژیهای دولت هندوستان برای مقابله با اخبار جعلی ارسال افرادی مطلع به روستاها برای آگاهی بخشیدن به مردم و مطلع ساختن آنها از اخبار جعلی است. اگرچه در یکی از این بازدیدها گویا یکی از همین ماموران نیز کشته شده است.
یک افسر پلیس در منطقهای در غرب هندوستان که شاهد این اخبار متاثرکننده بودهاست در این خصوص میگوید: ما در تلاش برای مبارزه با اخبار جعلی و کمپینهای خشونت آمیز در شبکههای اجتماعی، واتسآپ و کانالهای تلویزیونی محلی هستیم. هدف ما مبارزه با شایعات و جلوگیری از پیروی کورکورانه شهروندان از این شایعات دروغین است.
استراتژیهای جدید واتسآپ
کارل ووگ نماینده نرم افزار پیام رسان واتسآپ در خصوص انتشار این اخبار گفته است این کمپانی در تلاش است به کاربران امکانات بیشتری ارائه دهد تا از پیامهای باز ارسال شده مطلع شوند و برای مدیران گروه امکانات کنترل بیشتری فراهم آورد تا از انتشار پیامهای ناخواسته در بخش گپهای خصوصی جلوگیری بیشتری به عمل آورند. به علاوه کاربران بسیاری نیز در واتسآپ و در کنار پلیس و نشریههای خبری به مبارزه علیه انتشار پیامهای دروغین مشغولند.
این افسر پلیس در ادامه میگوید ما با همکاری بسیاری از سازمانها به آموزشهای لازم به شهروندان میپردازیم تا کاربران به راحتی بتوانند صحت اخبار را تشخیص دهند و از چرخه کلاهبرداری آنلاین جلوگیری به عمل آورند. در همین خصوص در ماه جون گذشته کمپانی گوگل اظهار کرده است که در حال تولید اپلیکیشنی مخصوص گزارشگران در هندوستان است تا خبرنگاران را برای تشخیص اخبارکذب یاری رساند و به آنها آموزشهای لازم را ارایه بدهد.
همچنین کمپانی واتسآپ در اخباری که در وبلاگ رسمی این کمپانی منتشر شدهاست میگوید: یکی از عللی که کاربران از گروههای واتسآپ استفاده میکنند دریافت اطلاعات و اخبار روزانه است که شامل گروههایی مختص والدین و معلمان، مراکز اجتماعی و سازمانهای عام المنفعه است. ما در تلاش هستیم تا در نسخههای جدیدتر تنظیمات بیشتری در اختیار مدیران گروهها قرار دهیم تا بتوانند از این امکانات استفاده بهتری داشته باشند.
کمپانی واتسآپ در ماه می سال گذشته ابزارهایی برای کنترل تغییر موضوعات گروه، مشخصات و تصاویر در اختیار ادمینها قرار داده است تا به سادگی بتوانند بر افرادی که به این تنظیمات دسترسی دارند نظارت داشته باشند.