اگر یادتان باشد در سال 2011 فیسبوک تگ کردن و شناسایی چهره افراد را از روی عکسهایشان آغاز کرد. بسیاری از کاربران فیسبوک در آن سال زمانی که صفحه فیسبوک خود را باز کردهاند با عکسهایی مواجه شدهاند که خودشان هم تا آن زمان ندیده بودند. در واقع آن سال اولین بار بود که این شرکت آزمایشهای نخستین خود را روی نرم افزار تشخیص چهره آن هم بدون رضایت گرفتن از کاربران خود شروع کرد.
به گزارش مجله چارخونه، اندکی از این موضوع نگذشته بود که پروندهای علیه این اقدام فیسبوک توسط شاکیان خصوصی باز شد و اختلافات قانونی بر سر همین موضوع به صورت رسمی در سال 2015 آغاز شد. از آن روز تاکنون این پرونده همچنان برای دادخواهی در جریان بوده است و فیسبوک با اطمینان کامل از خود بر این باور بود که هیچ کار اشتباهی مرتکب نشده و کاملا حق به جانب و آماده دفاع از خود بود.
اما از آن جا که در همیشه بر یک پاشنه نمیچرخد، گویا اوضاع کمی تغییر پیدا کردهاست. در واقع هم اکنون این شرکت خود را آماده میکند تا غرامت 550 میلیون دلاری شاکیان پرونده که از اهالی ایلینویز هستند پرداخت کند. بر اساس اظهارات سخنگوی فیسبوک، این شرکت تصمیم دارد بر اساس خواستههای شرکا و سهامدارانش به سرعت این مسئله را حل کرده و عواقب آن را هر چه سریعتر پشت سر بگذارد.
از سال 2011 و پس از ماجرای شکایت برخی کاربران فیسبوک، این شرکت سیاستهای جدیدی را در نرم افزارهای خود به کار گرفت و پیش از استفاده از نرم افزار تشخیص چهره از کاربران خود اجازه میگرفت. با این تفاسیر این موضوع را میتوان پیروزی بزرگی برای کاربران فیسبوک در نظر گرفت.
به هر رو مشخص است که هرگونه استفاده از مشخصات محرمانه کاربران باید با اجازه خود افراد صورت بگیرد. در واقع فیسبوک و یا هر شرکت دیگری حق استفاده از این مشخصات را به هیچ صورتی و بدون اجازه کاربران ندارند که این شامل استفاده از نرم افزارهای تشخیص چهره هم میشود. شاید یکی از این کاربران مایل نباشد که کاربران دیگر از جاهایی که رفته و یا معاشرتهایش باخبر شوند.