بر اساس گزارشات منتشر شده از گوگل، این شرکت در سال گذشته از درآمد حاصل از آگهیهای یوتیوب حدود 15 میلیارد دلار درآمد کسب کردهاست. این رقم تقریباً معادل 10 درصد درآمد کل شرکت آلفابت است البته بدون محاسبه درآمد حاصل از اشتراکها و درآمدهای دیگر آن که از پلتفرمهای ویدئویی حاصل میشود.
به گزارش مجله چارخونه، شرکت آلفابت در واقع نقش شرکت مادر را برای گوگل دارد. گوگل برای نخستین بار در همه این سالها رقم درآمد خود را در کنار درآمد حاصل از تجارت کلاود خود اعلام کرد.
سئو ساندر پیچائی در این خصوص گفتهاست که از عملکرد جستجوی گوگل در کنار دو کسب و کار درحال توسعه و جدید این کمپانی بسیار خوشنود است. یوتیوب در حال حاضر با 15 میلیارد دلار درآمد حاصل از تبلیغات و کلاد با میانگین درآمد 10 میلیارد دلار دو تجارت جهانی بی همتا هستند.
۲۰ میلیون کاربر مشترک یوتیوب پریمیوم
در واقع این افشای جدید گوگل که شامل کل درآمد این شرکت است به سال 2017 تعلق دارد و حاکی از آن است که تبلیغات یوتیوب تا چه اندازه مستعد رشد سریع هستند. تبلیغات ویدئویی که در آن زمان درآمدی در حدود 8.1 میلیارد دلار برای این شرکت داشتند، در سال 2018 به رقم 11.1 میلیون دلار رسیده و هم اکنون دوبرابر شدهاند.
تا به امروز گوگل از افشای درآمد یوتیوب خودداری کرده بود که همین امر گمانهزنیهای بسیاری را برای کاربران ایجاد کرده بود. پیچایی همچنین اطلاعاتی در خصوص نحوه عملکرد مشاغل مشترک یوتیوب افشا کرد. این شرکت هم اکنون بیش از 20 میلیون مشترک در یوتیوب پریمیوم و یوتیوب موزیک دارد و مشترکین یوتیوب تی وی هم در حدود 2 میلیون هستند. در کل درآمد غیرتبلیغاتی این شرکت که شامل اشتراکها و تجارتهای وابسته به آن است، بالغ بر 3 میلیارد دلار تخمین زده شدهاست.
همچنین بر اساس اظهارات جدید، گوگل مسائل امنیتی خود را با نظارت پلیس افزایش دادهاست تا از اطلاعات نادرست پلت فرمهای ویدئویی و سایر محتواهای غیر واقعی جلوگیری به عمل آورد.
اما درآمد گوگل فقط به اینجا ختم نمیشود. مارکت واچ دو سال پیش در این خصوص گفته بود که درآمد حاصل از سخت افزارهای این شرکت را نمیتوان به طور دقیق حدس زد. اما حالا با افشاگریهای جدید این شرکت راه جدیدی برای تخمین درآمد میلیارد دلاری حاصل از سختافزارهای این شرکت باز شدهاست.
فروش میلیاردی از سختافزارهای انحصاری
بر اساس اظهارات این شرکت درآمد حاصل از سختافزارها به رقمی بالغ بر 2 میلیارد دلار میرسد. اما از لحاظ تئوری باید بیشتر از این صحبتها باشد. در واقع بخشی از این درآمد با درآمدهای دیگر این شرکت از جمله اشتراکهای یوتیوب پریمیوم و یوتیوب موزیک تلفیق شدهاست که در سال 2019 روی هم مبلغی بالغ بر 17 میلیارد دلار حساب شدهاست.
حتی اگر به صورت دقیق مبلغ درآمدهای حاصل از سختافزارهای این شرکت را هم بدانیم، باز هم تشخیص این کهدرآمد حاصل از کدام یک از سختافزارها بیشتر است کمی دشوار به نظر میرسد. ممکن است لب تاپها و تلفنها باشد یا دوربینها، بلندگوها، روترها و … حتی دانگلهای کروم کست هم اگرچه احتمال کمتری دارند اما در هر صورت آنها هم میتوانند باشند.
به عنوان مثال اگرچه به خوبی میدانیم که گوگل مدتها با تلفنهای پیکسلی خود درگیر بود و فروش مکرر آن از زمان عرضه پیکسل 4 تاکنون اصلاً امیدوارکننده نبودهاست. اما هرگز فروش و درآمد حاصل از تلفنهای پیکسلی خود را کنار نگذاشتهاست. البته ناگفته نماند گوگل برای ارائه Pixel 3A جشن باشکوهی برگزار کرد و و اعلام کرد که این تلفن پیکسلی که با قیمت ارزانتر ارائه شدهاست در سه ماهه نخست عرضه آن دوبرابر دیگر محصولات مشابه این شرکت فروش داشتهاست.
به هر حال گوگل حتی زمانی که اعلام شد وایفایهای اریجینال گوگل رکورد بیشترین فروش را در بین روترهای وایفای داشتهاند، باز هم رقم فروش را اعلام نکردهاست.
۸۰ میلیارد دلار سهم توسعه دهندگان حاضر در گوگلپلی
ریک استرلو رئیس بخش سختافزارهای گوگل در اردیبهشت ماه گذشته در این خصوص اظهار کرد که میانگین رقم فروش و درآمد حاصل از این بخش خوب بودهاست اما در حد انتظار ما پس از گذشت 5 سال نبودهاست و این برای شرکت معمایی است که باید حل شود. او همچنین گفت که اکنون گوگل راهکارهای بهتری در این خصوص دارد. اما درآمد حاصل از سخت افزارها هنوز هم مانند یوتیوب فاش نشدهاست.
از سویی ساندر پیچایی هم امروز مبلغ چک گوگل را که به توسعه نرم افزارهای اندرویدی اختصاص داده شده فاش کرد. این چک به روز که به مبلغ 80 میلیارد دلار نوشته شدهاست، احتمالاً به زمان شروع بازار اندروید یا همان گوگل پلی امروزی در سال 2008 بازمیگردد. البته اگر بخواهیم این رقم را در مقام مقایسه با اپل قرار دهیم، در حدود یک سال پیش اپل اظهار کرده بود که مبلغی بالغ بر 120 میلیارد دلار با توسعه دهندگان اپل استور به اشتراک گذاشتهاست.