هندوستان تایمز گزارش داد که وزارت مخابرات (DoT) از همه ایالتهای هند خواسته است تا در راستای قوانین قرنطینه در خصوص بیماری کرونا از ابزارهای توسعه یافته خود برای ردیابی و هشدار به مشترکان تلفن همراه استفاده کنند.
به گزارش مجله چارخونه، بر اساس اظهارات این روزنامه در حال حاضر مقامات بسیاری از ایالتهای این کشور با استفاده از سیستم نظارت بر تلفنهای همراه، از دادههای جمع آوری شده از برجهای مخابراتی برای نظارت بر حرکت مردم در امور مختلف استفاده میکنند.
البته ابزار دیگری هم در همین زمینه وجود دارد که به مقامات اجازه میدهد تا هشدارهای پیامکی را برای مشترکین در مناطق خاص ارسال کنند. این سرویس با 26 میلیون هشداری که تاکنون ارسال کردهاست، به تمام زبانهای منطقهای رایج در این کشور ارائه شده است.
به گفته هندوستان تایمز ظاهراً استفاده از این قابلیت، فقط تحت نظارت دولت در شرایط خاص مانند موارد اضطراری عمومی امکان پذیر است و توسط فرماندار هر ایالت اداره میشود.
همچنین در همین خصوص یک منبع آگاه دولتی به هندوستان تایمز گفته که دادههای شخصی مشترکان به هیچ وجه با مقامات و دولتهای محلی به اشتراک گذاشته نمیشود. این منبع گفته که این فقط یک روش غیر قابل نفوذ برای بررسی ترددهای مشترکین است.
ردیابی مشترکین توسط دولت هندوستان غیر قانونی است
با این حال، کارشناسان حقوقی هشدار دادهاند که برای استفاده قانونی از این پلت فرم نظارتی، باید قوانینی توسط دولتهای ایالتی و فدرال صادر شود. همچنین کارشناسان خاطرنشان کردهاند که این سیستم نظارت جمعی هم اکنون بدون هیچ گونه قانون و یا محدودیت قانونی مشخص مورد استفاده قرار گرفته است.
گفتنی است که هفته گذشته، اپل هم ابزاری را منتشر کرد که از دادههای جمع آوری شده از اپل مپ استفاده میکند تا روند حرکت بین ساکنان بیش از 60 کشور جهان را بررسی و از این طریق قدم موثری در مبارزه با شیوع ویروس کشنده کرونا بردارد. حالا اپل و گوگل از برنامههایی برای همکاری مشترک خود خبر دادهاند که گویا در جهت توسعه فناوری ردیابی مخاطبان بر پایه سیستم بلوتوث عمل میکند.