این روزها باید بیشتر مراقب فعالیتهای آنلاین خود در شبکههای اجتماعی باشیم. چراکه هر کاری در دنیای مجازی انجام میدهیم میتواند بر زندگی واقعی ما هم تأثیر بگذارد.
به گزارش مجله چارخونه، به تازگی دادگاهی در سویس قانونی را تصویب کرده که به موجب آن هر آنچه کاربران در شبکههای اجتماعی به اشتراک میگذارند و یا محتواهایی که به آن علاقه نشان میدهند در صورتی که حاوی محتویات نفرت انگیز و یا افترا باشد، ممکن است جرم محسوب شود.
سایت خبری گیزمودو درمورد دلیل این تصمیم دادگاه این گونه نوشته که با پسند کردن یا به اشتراک گذاری این گونه پستها که دارای محتواهای نامناسب هستند به انتشار و دیده شدن بیشتر آنها در شبکههای اجتماعی کمک میشود.
این ماجرا از آنجا آغاز شده که پروندهای با همین مضمون در دادگاه بازشدهاست. در این پرونده فرد متهم علاقمند به پستهایی بوده که یک فعال حقوق حیوانات او را متهم به یهودستیزی و نئو نازی بودن میکند. دادگاه متهم را به سبب انتشار مطالب تبهکارانه به پرداخت جریمه محکومه کردهاست. این حکم بر اساس قوانین مصوبه جدید دادگاه زوریخ اجرا شده است که در بالا به آن اشاره شد.
البته این نخستین بار نیست که علاقمندی به یک پست منجر به ایجاد مشکلاتی برای کاربران میشود. سال گذشته دادگاهی در آمریکا متوجه شده بود که پسندیدن یک پست منجر به تخلف از محدودیت ایجاد شده در حکم دادگاه شدهاست. همچنین در گذشته هم شاهد این بودیم که چگونه نظرات نوشته شده زیر یک پست منجر به اخراج افراد شدهاست. با این تفاسیر بد نیست تجدید نظری راجع به محتواهای مورد علاقه خود در شبکههای اجتماعی داشته باشیم و همیشه هم علاقمندیهایمان را بروز ندهیم.