ظاهرا دولت آلمان از تکنولوژیهایی که قرار بود برای ردیابی افراد مبتلا به بیماری کوید-19 استفاده کند دست کشیده و در عوض برای ایجاد یک سیستم غیرمتمرکز به اپل و گوگل پیوسته است.
به گزارش مجله چارخونه آلمان تا پیش از این، از سیستم ردیابی ابتکاری پان اروپایی (PEPP-PT) حمایت میکرد. این سیستم قرار بود نوعی تکنولوژی وابسته به دستگاههای هوشمند را گسترش بدهد که قادر است دادههای افراد را بر یک سرور مرکزی ذخیره کند. اما گویا این ایده به دلیل قابلیت نظارت دولتها بر اطلاعات شخصی افراد با مخالفت هزاران دانشمند و محقق در این زمینه روبه رو شده بود.
حفظ حریم خصوصی الویت اصلی دولت
در همین راستا کابینه آلمان در کوشش برای رفع این قبیل نگرانیها خواستار برنامهای شد که در عین حال که داوطلبانه باشد، مطابق قوانین مربوط به حفاظت از دادههای شخصی هم باشد. به علاوه این برنامه باید از امنیت بالایی هم در زمینه IT برخوردار باشد.
هلگ براون ، یک مقام فدرال و وزیر امور ویژه ، به همراه جنس اسپن وزیر بهداشت این کشور اعلام كردند كه دولت در حال مهندسی نرم افزاری غیر متمرکز است كه با استفاده از رابطهای برنامهنویسی اپراتورهای مخابراتی که به زودی در دسترس خواهند بود، طبق برنامههای از پیش تعیین شده گوگل و اپل برای توسعه فناوری ردیابی مخاطبان استفاده میشود.
مقامات آلمان همچنین اظهار کردهاند كه این برنامه باید به کاربران اجازه دهد که به صورت داوطلبانه دادهها را برای تحقیقات اپیدمیولوژیك به موسسه رابرت كوچ كه مسئولیت كنترل و پیشگیری از بیماری ها را دارد ، ارائه دهند.
در همین حال ، گوگل و اپل اعلام کردند که با رمزنگاری دادههای بلوتوث مبادله شده بین دستگاهها ، اقدامات مربوط به حفظ حریم خصوصی را در این فناوری تازه توسعه یافته حفظ میکنند. همچنین بنا بر گزارشهای رسیده از بی بی سی، این دوشرکت در تلاش هستند که به رونمایی از این فناوری سرعت بیشتری بدهند و به جای اواسط ماه مه ، در 28 آوریل این نرم افزار را برای توسعه دهندگان راه اندازی كند.