اپل واچ به لطف ویژگیهایی از جمله مانیتور ضربان قلب، الکتروکاردیوگرام (ECG) و تشخیص سقوط، سابقه نجات جان کاربران بسیاری را دارد اما حالا و بر اساس گزارشی از مجله قلب اروپا اکنون میتوانیم فصل دیگری را به قابلیتهای پیشین آن اضافه کنیم.
به گزارش مجله چارخونه یک زن 80 ساله در آلمان با مراجعه به مرکز پزشکی دانشگاه ماینز از احساس سبکی سر و درد قفسه سینه و نبض نامنظم شکایت داشت. کادر درمان با مشاهده این علائم از بیمار نوارقلب و آزمایش خون گرفتند و پس از مدتی با فروکش شدن علائم بیمار به شرایط عادی بازگشت.
بیمار پس از بازگشت به شرایط عادی در ملاقات با پزشک متخصص قلب و عروق آمارهایی را که توسط مانیتور EGG ساعت هوشمندش ثبت شده بود و تغییرات ضربان قلبش را به او نشان داد و پزشک بلافاصله با مشاهده آمارهای ضبط شده EGG توسط اپل واچ نشانههایی از ایسکمی شدید کرونر پیدا کرد.
در نتیجه بیمار تحت آنژیوگرافی قرار گرفت که مشخص شد از بیماری شدید عروق کرونر و تنگ شدن رگ اصلی و ایجاد یک ضایعه انشعابی در سرخرگهای بطن چپ قلب رنج میبرد که با بالون گذاری و استنت رفع شد. این بیمار دو روز بعد با موفقیت درمان به شرایط پایدار رسید و از بیمارستان مرخص شد.
فناوری هوشمند اپل به کمک کادر درمانی آمد
در همین راستا متخصصان قلب و عروق این بیمارستان در گزارش خود نوشتند توسعه فناوریهای هوشمند زمینه را برای تشخیص راحتتر فراهم میکند. در واقع کاربران اپل واچ پس از نصب برنامه تلفن همراه این دستگاههای هوشمند کافیست انگشت خود را روی قسمت دیجیتالی ساعت قرار دهند تا EGG شروع به ضبط دادهها کند. ردیابی 30 ثانیهای این اطلاعات در یک فایل پی دی اف ذخیره میشود و در هر زمان از طریق نرم افزار برنامه قابل دریافت است. با این تفاسیر ساعت هوشمند اپل نه تنها برای تشخیص فیبریلاسیون دهلیزی یا اختلالات دهلیزی مفید واقع میشود، بلکه برای تشخیص ایسکمی میوکارد هم مناسب است و حتی شاید در مواردی بتواند از آنفارکتوس میوکارد هم جلوگیری کند.
از جمله مزایای دیگر اپل واچ که قرار است به زودی در سری 6 این دستگاه در اختیار کاربران قرار بگیرد پالس اکسیژن است. در واقع این ویژگی جدید میزان اکسیژن اشباع کاربر را اندازه گیری میکند. اگر میانگین این میزان اکسیژن رقمی بین 94 تا 100 درصد را نشان بدهد یعنی میزان اکسیژن رسانی به بدن کاربر مطلوب است. این در حالی است که هر رقمی پایینتر از 80 درصد میتواند نشانهای برای مشکلات ریوی باشد.
بسیاری از پزشکان که در حال مبارزه با بیماری کوید-19 هستند بر این باورند که کم بودن میزان اکسیژن اشباع شده در بدن افرادی که هنوز به مشکلات تنفسی دچار نشدهاند، میتواند یکی از نشانههای ابتلا به ویروس کرونا باشد. همچنین انتظار میرود اپل واچ سری 6 مجهز به یک برنامه ردیابی خواب باشد که مدتهاست کاربران این برند در انتظارش هستند.
ویژگیهای احتمالی watchOS 7
بسیاری از تحلیل گران بر این باورند که اپل در حال حاضر در تلاش است ویژگی دیگری هم به ساعتهای هوشمند خود بیافزاید که قادر است به کاربران در هنگام استرس و اضطراب هشدار بدهد و یا آنها را از حملات پنیک مطلع کند. اگرچه ممکن است این ویژگی در ساعتهای هوشمند سری 6 دیده نشود اما احتمالاً در ویژگیهای سریهای بعدی یافت میشود.
اما افزون بر همه اینها گفته شده که اپل در حال آزمایش ویژگی مهم دیگری هم در ساعتهای هوشمند خود هست. این ویژگی میتواند بر میزان گلوکز افراد مبتلا به دیابت و وابسته به انسولین نظارت کند. در حال حاضر افراد دیابتی و انسولینی، باید روزانه سه الی چهار بار سطح انسولین خون خود را کنترل کنند.
این فرایند هم عموماً توسط کیتهای تشخیص قند خون صورت میگیرد. یعنی افراد دیابتی باید برای هر بار کنترل قند خون خود ابتدا سوزن مخصوص این کار را در پوست خود فرو کنند تا سوراخ ریزی ایجاد شود و سپس یک قطره از خون خود را روی نوار تست انسولین بریزند و آن را در دستگاه تست قند خون قرار دهند تا از میزان قند خون خود مطلع شوند. اگر اپل بتواند راهی برای جایگزین کردن این فرآیند و استفاده از سوزنها و نوارهای تست گران قیمت بیابد، روزانه میلیونها نفر از افراد مبتلا به دیابت را از صرف هزینههای گزاف این پروسه نجات میدهد.
اپل واچ در حال حاضر پرفروشترین ساعت هوشمند در جهان است. اپل قرار است در ماه آینده در کنفرانس توسعه دهندگان WWDC از مشخصات کلی watchOS 7 خود رونمایی کند. البته گویا به علت شیوع ویروس کرونا این کنفرانس قرار است به صورت آنلاین برگزار شود. بر اساس اخبار اعلام شده سری 6 ساعتهای هوشمند اپل احتمالاً باید در ماه سپتامبر یعنی همزمان با معرفی WatchOS7 رونمایی شوند.