کیا موتور به دنبال طراحی خودروهای جدید برای مبارزه با کرونا

مجله چارخونه » فناوری » دنیای خودرو » کیا موتور به دنبال طراحی خودروهای جدید برای مبارزه با کرونا
کیا موتور به دنبال طراحی خودروهای جدید برای مبارزه با کرونا
فهرست محتوا

امسال با شیوع گسترده ویروس کرونا و بحران فراگیر جهانی ناشی از آن کانسپت‌های خودروهایی که هر ساله در مقابل شرکت کنندگان CES به نمایش گذاشته می‌شوند هم تحت تاثیر این پاندمیک جهانی قرار گرفته‌اند و قرار است به مبارزه با ویروس‌های کشنده برخیزند.

به گزارش مجله چارخونه، به نظر می‌رسد سوار شدن 4 یا 5 فرد غریبه به طور همزمان در یک اتومبیل راه سریعی برای شیوع ویروس و بیمارشدن افراد باشد. به گفته یکی از مدیران ارشد کیا تولیدکنندگان خودرو با وجود شیوع بحران جهانی ویروس کرونا و ماندگاری فعلی آن باید از این پس تجدید نظری در طراحی داخلی اتومبیل‌ها کنند تا بتوانند ترس عمومی را در رابطه با ابتلای افراد به ویروس کرونا در مکان‌های عمومی کاهش دهند.

کیا از پوشش‌های ضد کرونا بهره می‌برد

بر اساس گزارش‌های به دست آمده گویا مقامات این کارخانه خودروسازی قصد دارند گفتگوهای بیشتری با روانشناسان و جامعه شناسان داشته باشند تا از مشکلات روحی و روانی انسان‌ها در دوران پساکرونا بیشتر مطلع شوند. کریم حبیب مدیر بخش طراحی کیا در مصاحبه با مجله انگلیسی Car گفته که در خصوص برخی موارد با متخصصان صحبت‌هایی داشته‌اند و به نتایجی رسیده‌اند که شاید بتوانند در داخل خودروها از پوشش‌های ضد ویروس استفاده کنند. او همچنین گفته شاید هم بتوان از درجه حرارت بالا یا نور ماورای بنفش برای ضدعفونی سطوح استفاده کرد. به هر حال به گفته کریم حبیب این‌ها مواردی هستند که باید به زودی مورد بحث واقع شوند.

کریم حبیب همچنین افزوده که احتمال تولید مواد جدیدی که بتوانند از تکثیر و شیوع بیشتر ویروس‌ها جلوگیری کنند از سوی این خودروسازی وجود دارد. به گفته حبیب این مواد می‌توانند برای ساخت دستگیره درها، فرمان‌، چرخ ‌ها و سایر نقاط لمسی مشترک که بیشتر در معرض آلودگی قرار دارند استفاده شوند. او همچنین طرح‌های مختلفی را که در چند سال گذشته برای به اشتراک گذاری اتومبیل‌ها از سوی شرکت‌های مختلف خودروسازی مطرح شده و میلیون‌ها دلار خرج برداشته را به شدت زیر سوال برده و می‌گوید:

این طرح‌ها چه معنایی در خصوص اتومبیل‌ها می‌توانند داشته باشند؟ باید منتظر باشیم تا متوجه شویم. در حال حاضر ما در تلاش هستیم تا یافته‌هایمان را از درک مفاهیم گسترش دهیم و به آن معنا ببخشیم. او همچنین تاکید می‌کند که نه تنها در وسایل نقلیه شخصی بلکه در وسایل نقلیه عمومی هم باید به گسترش مفاهیم طراحی بر پایه عملکردهای جدید برسیم. شاید هم بهتر باشد در ابتدا از نمونه‌های موردی شروع کنیم.

هیوندای از پرتوهای ماورای بنفش ضد کرونا استفاده می‌کند

از سوی دیگر شرکت خودروسازی هیوندای هم در تلاش است راه حل‌های مشابهی را برای طراحی خودروهای جدیدش برای مبارزه با ویروس کرونا به کار گیرد. این شرکت در حال حاضر مشغول آزمایش‌هایی برای استفاده از پرتوهای اشعه ماورای بنفش برای از بین بردن ویروس‌ها در فضای داخلی خودروها است. اگرچه این آزمایش‌ها تلاش برای مبارزه با بیماری کوید-19 را در ذهن متبادر می‌سازند، اما نمی‌توان فراموش کرد که این فناوری می‌تواند آثار زیان باری هم به همراه بیاورد.

گزارش‌ها حاکی از آن است که نور یو وی توانایی آسیب رساندن به پوست انسان را دارد. بنابراین تنها در زمانی که هیچ فردی در خودرو حضور نداشته باشد می‌توان از آن استفاده کرد. اگرچه هنوز هیچ جزئیات دیگری در خصوص این که هیوندای چه زمانی از این فناوری در محصولات جدید استفاده می‌کند به میان نیامده است. حتی هنوز مشخص نیست که آیا این فناوری می‌تواند مجوزهای لازم را برای رسیدن به خط تولید اخذ کند یا خیر. اما آن چه که واضح است فناوری یو وی در حال حاضر در حوزه پزشکی و در سطح جهانی مورد استفاده قرار گرفته است.

فورد حرارت را سپر مبارزه با کرونا می‌کند

اما در کنار این‌ها فورد به روش دیگری برای نابودسازی ویروس‌ها روی آورده است. این شرکت با گرم کردن فضای داخلی کابین تا 133 درجه فارنهایت و به مدت 15 دقیقه ویروس را نابود می‌کند. اگرچه این ویژگی در حال حاضر فقط از طریق قابلیت تحت اکسپلورر رهگیری پلیس در دسترس است اما این شرکت قصد دارد آن را دیر یا زود در اختیار کاربران دیگر خود هم قرار دهد و به تولیدات دیگر خود بیافزاید. در انتهای گزارش حبیب صحبت‌های خود را این گونه نتیجه گیری و تایید می‌کند که بیماری کوید-19 بر نحوه طراحی خودروها در آینده به شدت تاثیرگذار خواهد بود.

https://mag.charkhoneh.com/9421
امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *