سازمان بهداشت جهانی (WHO) با همراهی اتحادیه بین المللی ارتباطات مخابراتی (ITU) و همچنین با حمایت صندوق کودکان سازمان ملل متحد (UNISEF) از برنامههای آینده خود در خصوص بیماری کوید-19 خبر دادهاند.
به گزارش مجله چارخونه، این سازمانها برای آگاهی بیشتر مردم و اطلاع رسانی گسترده در مورد این بیماری با شرکتهای مخابراتی رایزنیهایی به انجام رسانیدهاند تا پیامکهایی را برای آگاهی عمومی به کاربران ارسال کنند.
آژانسهای سازمان ملل متحد در بیانیهای مشترک اعلام کردهاند که این پیامکها در ابتدا در مناطق آسیا و اقیانوسیه ارسال میشوند و سپس در مراحل بعدی با هدف اطلاع رسانی فردی کاربران در خصوص پیامهای بهداشتی ضروری، در سراسر جهان به گردش در میآیند. همچنین قرار بر این شده که همه افراد در سراسر دنیا و با هر سطحی از ارتباطات به این اطلاعات و پیامکها دسترسی پیدا کنند.
بر اساس برآوردهای سازمان بهداشت جهانی و اتحادیه بین الملللی ارتباطات تخمین زده شده که در حدود 3.6 میلیارد نفر در دنیا از امکانات آنلاین بهرهمند نیستند که عمده این افراد در کشورهای کم درآمدی ساکن هستند که به طور متوسط از هر 10 نفر 2 نفر میتوانند به امکانات آنلاین دسترسی داشته باشند. پیشتر از شرکتهای مخابراتی خواسته شده که از تمام توان خود و قدرت فناوری ارتباطات برای جلوگیری از شیوع هر چه بیشتر کرونا و نجات جان افراد استفاده کنند.
نقش فناوری در جلوگیری از شیوع بیشتر کرونا
این سازمانها خاطرنشان کردهاند که کوید-19 اولین بیماری همه گیر در تاریخ بشریت است که در آن از قدرت فناوری و رسانههای اجتماعی در مقیاس گسترده استفاده میشود تا در عین حال که از تماس فیزیکی افراد با یکدیگر جلوگیری شده بتواند امنیت افراد را هم حفظ کند و همچنان آنها را افرادی پربازده و در تماس با یکدیگر قرار دهد.
همچنین آژانسها در این بیانیه به نقش پررنگ کادر درمانی و توانایی آنها در تشخیص از راه دور بیماری و هماهنگی با بیمارستانها هم اشاره و اظهار کردهاند که شبکهها و خدمات ارتباطی قابل اعتماد و منعطف، یکی از نیازهای ضروری کاربران در این دوران هستند. هر روز تعداد بیشتری از کشورها، شرکتها و حتی افراد برای پاسخ گویی به نیازهای مختلف و به روز رسانی اطلاعاتشان در خصوص ویروس کرونا به فناوریهای دیجیتالی روی میآورند.